Zapisnik sestanka z dne 21. decembra 2010
Prisotni: Darja, Bojan, Sebastian, Nataša


1.) Usposabljanje diktafona, pričetek snemanja. Sebastian, prosim, če bi nam posredoval posnetek. Pravkar sem se domislila, da bi lahko na enem od prihodnjih poročanj ta posnetek predvajali, da prikažemo delovanje skupine. (bom objavil posnetke, zaradi tehničnih težav z rahlo zakasnitvijo in jih prinesel na naslednji sestanek; s.)


2.) Komentar komentarjev profesorjev na zadnjem poročanju skupine:
prof. Predanova je predlagala, da empirično preizkusimo, kako v dani situaciji deluje posameznik oz. skupina. Za prvi primer smo se dogovorili, da ugotovimo odziv na Urškin projekt »sporočilca na faksu«. Urška, veseli bi bili, če nam poročaš, kakšna opažanja si zasledila. Za drugi primer smo se dogovorili, da bi analizirali delovanje naše skupine. Seveda lahko izberemo še katerikoli drug primer. Poudarek profesorice je bil predvsem na tem, da praktično preizkusimo in zabeležimo izsledke.


3.) Dogovor glede dela v skupini: to gre vsem v skupini, predvsem tistim, ki jih ni bilo:
želimo, da vsak član skupine izrazi svoje mnenje o vsem: dobrem in slabem v zvezi z delovanjem skupine, debatami, ... Prisotni člani smo enotnega mnenja, da je za dobro delovanje skupine ključen diskurz - torej izražanje mnenj, hkrati pa poslušanje ostalih članov. O vsem se ne bomo nikoli vsi strinjali, lahko pa se drug od drugega učimo. Za konec še vzpodbuda: na zadnjem petkovem utopičnem seminarju in tudi danes na razstavi v SEM-u je prof. Predanova izjemno pohvalila delo naše skupine. :)


4.) Naslednji sestanek je v torek, 4. januarja 2011 ob 13.30 v Pilonu.



Lepo se imejte čez počitnice in pozitivno naprej.


Nataša

0 komentarji:

spletna stran utopičnega seminarja