Zaradi tehničnih težav jaz objavljam misli v imenu Ajde Purger (23.11.2010 / 8.22h) :


Mislim, da bi bilo zanimivo začeti razmišljati z nasprotne začetne točke – namesto, da iščemo in analiziramo, kaj vse je narobe v našem sistemu in spreminjamo (oz. iščemo možne spremembe vezano na napake), da ustvarimo Utopijo. Namesto, da ugotavljamo zakaj ne živimo v Utopiji, da razmislimo, kaj bi pa bila Utopija za nas.
Ker je ravno to največji problem naše družbe – da ne verjamemo več v nič – oz. ne verjamemo, da obstaja neka svetla prihodnost, rešitev… Svetlega cilja ne vidimo ali pa se nam zdi tako naivno idealističen, da ga takoj zavržemo.
Mislim, da bi morali zbrati pogum in začeti iskati primerno Utopijo za današnji svet – tako kot so konec 19. stoletja »odkrili«  socializem, ki se je zdel nemogoč in preveč idealističen (in se po eni strani to zdi še danes). Ravno naslov »Utopija« nam daje proste roke, da si lahko dovolimo mladostno naiven zanos in se trudimo ignorirati priučeni cinizem, ki naše misli usmerja le k težavi, ne pa k njenim možnim rešitvam in razmislimo o nekem celotnem sistemu, ki bi lahko deloval.

»Reality is both subjective and malleable - if you can dream a better world, you can make a better world. «

»Perception is the key to transformation. «

0 komentarji:

spletna stran utopičnega seminarja